Denník Pravda spochybňuje počty mŕtvych v Pásme Gazy, cituje Izraelského ambasádora o snahe zmierniť civilné škody

Podľa najnovších vysvetlení denníka Pravda bolo Izraelské bombardovanie utečeneckého tábora v Gaze nie až také rozsiahle, ako tvrdí ministerstvo zdravotníctva v uzavretom pásme, lebo mu predsa nemožno veriť. Zdá sa, že to len chvíľu trvalo, kým im do redakcie došiel direktív, alebo kým im tam niekto zo zahraničných médií preložil ako doslova okopírovať interpretáciu tohto konfliktu, lebo prezident Biden vravel to, že nemožno veriť Palestívskym štatistikám už niekoľko dní dozadu, nie je to teda ani nová a už vôbec nie nejaká prirodzene nezávislá interpretácia, ktorá by ich v redakcii napadla.

Vyzerá to, že v denníku Pravda im toto inak celkom nezmyselné tvrdenie ale úplne postačuje, takže ho len priam doslovne opakujú, hoci v praxi je pritom celkom jedno aj keby sa tamojšie úrady v niektorých číslach mýlili, alebo ich trebárs trochu preháňali, stále by ostávalo faktom, že Izrael v rámci svojej kampane zabíja neskutočné množstvo civilistov, detí, žien, ba i novinárov, hoci Pravda tvrdí, že je to preto, lebo ako presne odpovedať na ozbrojený útok nie je vraj nikdy jednoduchou vecou. Avšak handrkovať sa o niekoľko desiatkach čísel hore či dole uprostred aktívne bombardovanej zóny nedáva úplne žiadnu logiku a je to absolútny nezmysel ako argument vôbec.

Je takisto celkom jedno, či konkrétne v utečeneckom tábore je jasne vidno veľký kráter, ako keby sa mala verejnosť handrkovať o tom, či Izrael zbombardoval tú, či onú lokalitu len trošku, alebo úplne, keď sa v jej blízkosti nachádzali bežní civilisti, či zbombardoval len nemocnicu, alebo len utečenecký tábor, ale nemocnicu pravdepodobne asi predsa nie, hoci predtým to celkom bežne a bez akýchkoľvek zábran robievali. Pointa je tu predsa v tom, že Izrael bombarduje základnú životnú infraštruktúru, takže debata o detailoch nemá v praxi vôbec žiaden význam a je len rétorickou hrou.

Denník ďalej prekladá pre slovenského čitateľa jednostranné tvrdenia od Izraelského ambasádora, že vraj bol v zbombardovanom utečeneckom tábore v Gaze aj nejaký jeden útočník, takže to museli urobiť, aj keď sa vraj snažia vyhnúť zabíjaniu civilistov, pritom nie je vôbec zrejmé, ani sa nad tým denník Pravda neskúša zamyslieť, prečo ale bolo potrebné pustiť niekoľko ton výbušnín na rozľahlé miesto, ak Izrael vraj zároveň s tým, aj presne vedel o jednom konkrétnom človeku, že sa tam práve v daný čas pohybuje, ale akosi sa im nechcelo viac zamerať. Nie je preto opodstatnené, že by sa malo Izraelskému ambasádorovi, s jeho tvrdeniami, ktoré sú protichodné skutkom Izraelskej armády, malo z nejakého dôvodu v zásade veriť viac, alebo či.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *